Share this post on:

Pitkälti koronapandemian synnyttävän stressaavan yleisilmapiirin takia on Retkinikkari Joppe Ranta päättänyt antaa henkilökohtaisen panoksensa ihmisten hyvinvoinnin kohottamiseksi. Tänään klo 21 hän pitää ensimmäisen ASMR-sessionsa suorassa Facebookin live stream -lähetyksessä, tuoden tuon rauhoittavia aistikokemuksia hyödyntävän elämyksen nyt myös outdoor-genreen.

 

Moni ihminen kokee ASMR-kokemuksia, kun kuulee jonkun puhuvan rauhallisesti. ”Reaktio on joillakin voimakkaampi, mikäli puhe on kuiskintaa”, kertoo Retkinikkari, joka aikoo illan livelähetyksessä supatella ja kuiskia suomalaiseen luontoon pystytetyn laavukankaan alta. 

 

Kaikenlaiset hiljaiset ja hennot äänet voivat aiheuttaa reaktioita, kuten esimerkiksi pintojen raapiminen tai kirjan kansien koputtaminen sormenpäillä, tietää Joppe Ranta, joka aikoo rapsutella Hilla-koiraansa ja napsutella sormiaan 0,75 litran luomuolutpullon kylkeen. Nuotion äärestä Ranta aikoo nousta harvoin, mutta verkkaisesti. ”Hiljaisesti hiipimällä haen lisää polttopuita ja sipsuttelen korkeintaan eväskorille”, Retkinikkari kertoo illan ohjelmasta.

 

Retkinikkari muistuttaa, että suomalaiselle metsäläiskansalle ASMR on sisäsyntyistä, koska istumme luonnostaan mielellämme nuotion loimussa, tulta tuijotellen ja luonnon ääniä kuunnellen. Esimerkiksi elävän tulen rätinä, lintujen laulu ja metsien kohina saattavat aiheuttaa ASMR-reaktioita. ”Näitä on tarjolla tänään”, lupaa Joppe Ranta. 


IMG_3169.jpeg

 

ASMR voi olla myös visuaalinen kokemus, ja siksi esimerkiksi käsillä tehtävät hitaat liikkeet saattavat aiheuttaa hyviä  ASMR-kokemuksia. ”Ei vanha ole mikään vauhtikone, joten toivon minulle ominaisten hitaiden liikkeiden näkemisen tuottavan live-lähetyksen seuraajille positiivisia ASMR-tuntemuksia”, Retkinikkari muistuttaa.

 

Katsekontakti ja huomion saaminen lisäävät ASMR-reaktion voimakkuutta, minkä takia Retkinikkari Joppe Ranta lupaa huomata kaikki hänen kanssaan virtuaaliselle iltanuotiolle osallistujat. Yhteisöllisyyden lisääntymisen myötä on illan livessä luvassa myös selkeää terveysvaikutusta, sillä ASMR-kokemuksien on väitetty rauhoittavan mieltä, lievittävän stressiä, nopeuttavan unensaantia ja auttavan unettomuudesta kärsiviä. Ranta tietää olevansa muutenkin väsyttävää seuraa. 

 

Luonnossa oleilu, nuotiolla istuminen ja kuiskutteli ovat ihmisille myös oivaa hoitoa. ASMR-kokemuksia saa usein elämänsä aikana, mutta ASMR-hoidot perustuvat enimmäkseen YouTube-palvelusta löytyviin ASMR-videoihin sekä -kanaviin, ja tähän satsaa myös Retkinikkari Joppe Ranta, joka aikoo jatkaa istuntojaan katsojiensa iloksi ja hyödyksi. ASMR:sta ei ole tehty perusteellista tutkimusta, joten sitä ei voida pitää lääketieteellisenä hoitona, mutta ei Retkinikkarikaan ole lääkäri.

 

Käy näyttöpäätteen eteen tai nappaa läppäri pihalle ja istu virtuaaliselle iltanuotiolle Retkinikkarin seuraan ja ota täysi hyöty ASMR-sessiosta. Nuotio syttyy ja supattelu alkaa klo 21.00 Retkinikkarin facebook-sivulla. Kuiskuttelua on mahdollista kuunnella myöhemmin Retkinikkarin Youtube-kanavalla, johon streemaus tulee nauhoituksena näkyviin, ennen kuin päivä vaihtuu.

 


DE48FC6E-481D-480B-9E72-262FECF42CB6.jpeg

 

 

Share this post on: