Olen vahvasta osaamisesta ja laaja-alaisuudesta tunnettu retkeilytoimittaja.

Retkeilyyn liittyvistä aiheista olen kirjoitellut yli 30 vuoden ajan ja ammatikseenkin jo reilun viidentoista vuoden ajan.

Kirjoittamiseni ja lehtityön voi katsoa alkaneen jo oppikoulussa, jolloin äidinkielenopettajani innosti minua kirjalliseen ilmaisuun. Itse tehdyt ilmailulehdet ja oman partiolippukunnan jäsenlehden Jätöksen perustaminen, viitoittivat jo suuntaani toimittajan uralle. 

Kulkuni aikakausilehtimaailmaan vei Partio- ja Partiojohtajalehtien kautta. Retki-lehden lisäksi juttujani ovat vuosien varrella julkaisseet myös muun muassa Loma-Suomi, Matkalehti ja Fillari sekä satunnaisesti muutkin mediat.

Partiotoiminnasta ja retkeilyharrastuksesta on muotoutunut minulle ammatti. Retkeily ja ulkoilu ovat olleet erikoisalaani jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.  Asiantuntemukseni kattaa artikkelit matkakertomuksista tarkkoihin retkeilyvälinejuttuihin. Juuri varusteartikkelit, testit ja katsaukset ovatkin erikoisosaamistani.

Kuvitan itse ottamillani valokuvilla kirjoittamani tarinat. Tuotekuvat otan omassa studiossani.

Olen vuosien varrella tullut tutuksi toimijaksi retkeilyalalla ja teen printtimedian lisäksi sisältöä myös televisioon. Elävästä kuvasta innostuneena, olen viime aikoina panostanut videotuotantoon ja tehnyt kymmeniä outdoor-genren lyhytfilmejä

Freelancetoimittajana otan mielelläni vastaan työtilauksia eri tahoilta. Työsarkaani ovat lehdet, sosiaalinen media, blogit, videot ja kaikki muu retkeilyhenkisen sisällön luominen.

http://freeluettelo.fi/joppe.ranta