Share this post on:

Kartanon puisto, Ravintola Backaksen ympäristössä, valjastetaan talviretkeilyn käyttöön lauantaina 23. helmikuuta. Lähes vuorokauden kestävä tapahtuma on kaksiosainen ja sen ensimmäinen kattaus alkaa puolilta päivin, jolloin Tapahtumakeskus Puimala ja sen edusta täyttyy lauantaina retkeilyteemaisesta ohjelmasta.


IMG_8843.JPG

Tapahtumavierailla on hieno mahdollisuus tutustua erilaisiin talviretkeilymuotoihin ja niissä tarvittaviin välineisiin. Esillä on laaja kattaus retkeilyvälineitä, joita pääsee katselemaan asiantuntijoiden opastuksella. Tapahtumassa on myös pientä uusien retkeilyvälineiden myyntiä sekä mahdollista ostaa ja myydä vanhoja käytettyjä retkeilytarvikkeita. Paikalta on mahdollisuus ostaa syötävää ja lämmintä juotavaa.IMG_8849.JPG

Puimalassa pidettävissä esitelmissä ja tietoiskuissa kerrotaan talviretkeilystä ja opetetaan erilaisia niksejä. Ulkona on näytillä erilaisia majoitteita, vanhoista louteista ja laavuista huippumoderneihin vaellustelttoihin. Puimalan edustalla on mahdollisuus kokeilla lumikenkäilyä, testata rinkkoja ja harjoitella tulen tekemistä tuluspuikolla. Seuraa ilmoitteluamme, niin saat tietää tarkemmin päivän ohjelmasta ja tapahtuman mahdollistavista yhteistyökumppaneista.


IMG_8850.JPG


Päivätapahtuma päättyy klo 16, jolloin ryhdytään valmistautumaan telttayöhön. Yön viettäminen teltassa, pakkasen paukkuessa kangasseinän takana, on huima kokemus. Backaksen talviretkipäivänä sen kokeminen on kaikille mahdollista, kun rakennamme suuren telttaleirin kehä III kupeeseen, tarkoituksenamme tehdä PUISTOTELTTAILUN SUOMENENNÄTYS.


IMG_8855.JPG


Backaksen pellolle ovat kaikki tervetulleita yöpymään omissa majoitteissaan. Paikalle voi pystyttää teltan, laavun tai vaikka riippumaton. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon porukkaa kartanon puistoon viettämään suomalaista talviyötä teltassa. Toivomme paikalle niin retkeilyharrastuksen juuri aloittaneita tai siitä kiinnostuneita, kuin vanhoja konkareitakin. Kun talvitelttailun saa aloittaa ryhmässä, asiaan vihkiytyneiden seurassa, on se monelle helpotus ja matala kynnys kokemusmaailmaansa laajentamiseen.


IMG_8852.JPG


Majoitteiden pystyttämisen jälkeen päivä jatkuu Puimalan kupeessa vietettävällä iltanuotiolla. Iltaa voi jatkaa saunomisella ja kokoontumalla Backaksen uuteen Kammiin, missä on myynnissä retkeilyhenkistä pikkupurtavaa ja mallasjuomia. Yö vietetään telttaillen. Aamu alkaa omin eväin. Kun yöpyjien määrä on laskettu, majoitteet puretaan ja paikat siistitään. Historian ensimmäinen Backaksen Talviretkipäivä päättyy.


IMG_8847.JPG

Lauantai 23.2.

klo 12.00 Tapahtuma alkaa

klo 16.00 Majoitteiden pystytys

klo 17.00 Iltanuotio

klo 18.00 Sauna ja illanvietto Kammissa

klo 21.00 Telttailualue kutsuu

Sunnuntai 24.2.

klo 09.00 Herätys 

klo 10.00 Tapahtuma päättyy.     


IMG_8851.JPG

Tapahtuman virallinen järjestäjä on Kuninkaan Erä Oy, Retkinikkari Ky:n avustuksella.

Mukana järjestelyissä on hyvä liuta hienoja yhteistyökumppanita. Tässä tämän hetkinen lista:

Fjällräven

Biwak outdoor

Vantaan Latu

Aviapartio

Partioaitta

Heikki Kyyrö

Kaartin soittokunta

Suomen Metsästysmuseo

Kuivalihakundi

Retki-lehti

Calazo

Julkaisemme tarkempia tietoja ohjelmatarjonnasta ja -järjestäjistä Facebook-tapahtumassa.

 https://www.facebook.com/events/759227794445671/?ti=icl

 


IMG_8999.PNG

 

 

 Lauantaina tapahtuu. Näin löydät perille:

Backaksen kartano on Vantaalla, Ylästöntien varrella, Kartanokosken vieressä. Paikalle voi tulla kävellen, pyöräillen, julkisilla tai autolla. (Kartanon takana oleva iso parkkialue näkyy oheisessa kuvassa).

Tapahtuma alkaa klo 12. Puimalassa ja sen edustalla.

Mukaan kannattaa varata käteistä, sillä jokaisella myyntipisteellä ei käy kortti.

Tapahtumassa on mahdollista pikkurahalla paistella lettuja ja tikkupullaa. Ravintola Backas pitää Puimalassa kanttiinia, josta saa ostaa lämmintä ja kylmää juotavaa, pullaa, makkaraa ja keittoa sekä illaksi saunalippuja.

Päiväohjelma kestää klo 16 asti, jonka jälkeen on tunnin verran hyvää aikaa pystyttää oma majoite teltta-alueelle.

( telttailijoille tulossa oma ohje myöhemmin ).

Iltanuotio alkaa klo 17 Puimalan edessä. Tarjolla on muutama penkki ja porintalja, mutta iltanotskille osallistujien kannattaa ottaa mukaan oma istuinalusta.

Iltanuotion jälkeen alkaa vapaamuotoinen illanvietto. Telttailualueella voi istuskella nautiskelemassa maalaismaisemasta keskellä vilkasta kaupunkia. Backaksen Kammi on auki klo 21 asti. Siellä voi lapinhenkisessä tunnelmassa nautiskella nokipannukahvia, mallasjuomia ja keittoa.

Tapahtumaan voi osallistua oman valinnan mukaan, mihin osa-alueeseen tahansa tai vaikka kaikkiin. Voit tulla päiväksi, voit tulla vain iltanuotiolle tai illanviettoon. Eikä kukaan kiellä tulemasta vain yöksi telttailemaan.

Tervetuloa Backakseen.

 


Tule telttailemaan:Kiinnostaako talvitelttailu?Haluatko kokea talvisen telttaretken turvallisessa seurassa?Oletko yksi Puistotelttailun suomenennätyksen tekijöistä? Jos vastasit kyllä, niin tule yksin tai joukolla, pakkaa telttasi mukaan ja saapas…

Tule telttailemaan:

Kiinnostaako talvitelttailu?

Haluatko kokea talvisen telttaretken turvallisessa seurassa?

Oletko yksi Puistotelttailun suomenennätyksen tekijöistä?

Jos vastasit kyllä, niin tule yksin tai joukolla, pakkaa telttasi mukaan ja saapastele Backakseen.

Tässä vähän ohjeita yötä varten:

Talviretkipäivän telttayö tapahtuu sille osoitetulla paikalla, jokaisen yöpyjän omalla vastuulla.

Telttoja voi pystytellä Puimalan vastapäiselle niitylle, jo päivätapahtuman kestäessä, mutta varsinainen majoittautumisaika on klo 16 alkaen.

Tapahtuman henkilökunta osoittaa paikan teltalle.

(Avotulimajoitteita voi pystyttää myös Puimalan seinustalle, henkilökunnan osoittamaan paikkaan).

Majoittua voi itse tuomassaan teltassa tai vastaavassa. Riippumattojen käyttäjien on huolehdittava puiden suojauksesta. Paikalla on myös muutamia maksullisia telttapaikkoja niille, joilla ei ole omaa telttaa.

Esillä olevia vaellustelttoja voi kysellä yösijaksi Partioaitan edustajilta päivätapahtumassa.

Telttailijan kannattaa ottaa mukaansa lapio ja lapioida tai polkea lumi matalaksi teltan alta.

Telttojen välisen etäisyyden on oltava vähintään 5 metriä (suojaetäisyys mahdollisen tulipalon varalta).

Avotulia alueelle ei saa tehdä. Kaikilla nuotioilla ja vastaaville on oltava maasta eristetty pohja. Kaminoita saa käyttää, mutta niihin kunkin telttakunnan on tuotava polttopuut mukanaan.

Varaa mukaan riittävän lämpöluokan omaava makuupussi ja kunnollinen makuualusta. Yöksi kannattaa varata lämmintä mehua termospullossa.

Aamulla teltat puretaan ja paikat siistitään.

Telttailu on vapaaehtoista ja jokaisen omalla vastuulla, mutta alueella on noudatettava hyviä tapoja. Häiriötä aiheuttavat henkilöt poistetaan alueelta. Järjestyksestä vastaa ensisijaisesti Backaksen henkilökunta apulaisineen, mutta loppukädessä poliisi.

Huom.

Yöpyminen järjestetään vain, mikäli keli on siihen sopiva. Jos liiaksi lämpenevä keli sulattaa lumen ja savinen niitty tulee esiin, on telttailu hölmöä. Pidetään peukkuja, että pakkasta kestää lauantaiyöhön.

 

Osta telttapaikka:

Mikäli et halua tulla omalla teltalla yöpymään, niin paikallinen Aviapartio tarjoaa paikkoja telttayön viettoon lämmitetyssä puolijoukkueteltoissa. Katso linkin takaa lisää:

http://aviapartio.fi/node/635


IMG_8957.JPG


IMG_8844.JPG


IMG_8845.JPG


IMG_8848.JPG


IMG_8853.JPG


IMG_8854.JPG


IMG_8856.JPG


IMG_8857.JPG


IMG_9827.JPG


IMG_0121.JPG


IMG_9774.JPG


IMG_0118.PNG


IMG_9002.JPG


IMG_8925.JPG

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.