Share this post on:

Se on tasan kuukausi ja Erämessujen ensimmäinen päivä on jo käsitelty. Nelipäiväiset messut alkavat torstaina 7. Kesäkuuta ja kestävät sunnuntaihin asti. Minulla on messuilla erittäin mieluisa tehtävä, sillä saan vetää retkeilyn ohjelmalavaa. 

Koivikko on Erämessujen ohjelma- ja herkkukeitaan nimi. Tarjolla on viiden erilaisen ruokapisteen eväät sekä pienpanimotuotteita. Näiden keskelle nousee iso katettu ruokailu- ja katsomoteltta, jonka kupeelle rakennetaan Koivikon lava.

Ohjelmalava tarjoaa laadukasta ja monipuolista sisältöä aamusta iltaan. Toinen toistaan kiinnostavammat aiheet ja esiintyjät houkuttelevat retkeilevän messukansan seuraamaan Koivikon lavan ohjelmaa. 

Esiintyjäkaarti tulee olemaan laaja. Nyt on tullut aika esitellä heistä kolme:

Torstaina ja perjantaina lavalle nousee tutkimusmatkailija Pata Degerman. Maapallon lähes joka kolkalla käynyt Pata tulee puhumaan paikannuksesta. Häneltä kuulemme miten satellittipaikannus on välttämätöntä asumattomilla lumilakeuksilla tai viidakoissa, mutta yhtä lailla se on tärkeätä myös lähiseudun retkeilyssä.


Patalle tarkka sijainninmääritys on hänen seikkailuissaan elinehto.

Patalle tarkka sijainninmääritys on hänen seikkailuissaan elinehto.

Perjantaiksi ja lauantaiksi saamme messuille todellisen ”outdoor expertin”, kun Johan Skullman saapuu kertomaan eräelämän hienouksista, siinä tarvittavista tiedoista ja taidoista sekä retkeilyssä tarvittavista varusteista. Hän tulee esittelemään luottovälineensä ja kertoo miksi on ne valinnut. Toisessa esityksessään Skullman paneutuu lavalla tunturivaeltajan pukeutumiskysymyksiin.


Ulkoiluexpertti Johan Skullman esittelee reppunsa sisällön ja the Nordic Wayn, uuden tavan ajatella retkeilyä ja luonnossa liikkumista.

Ulkoiluexpertti Johan Skullman esittelee reppunsa sisällön ja the Nordic Wayn, uuden tavan ajatella retkeilyä ja luonnossa liikkumista.

Sunnuntaina saamme Koivikon lavalle ison kasan suomalaista sisua. Pyöräilijä Toni Lund on Alaskan Iditarod Trail Invitational 350 ja 1000 mailin kisan ensimmäinen suomalainen osallistuja ja maaliinpääsijä. Hän tulee valoittamaan meille kisan kulkua ja esittelee käyttäminään välineitä.


Toni Lund saapuu messuille sunnuntaina.

Toni Lund saapuu messuille sunnuntaina.

Erämessuilla on perinteisesti ollut hyvin kattava tarjonta metsästäjän, kalastajan ja retkeilijän makuun. Nyt nämä kolme osa-aluetta erottuvat omina upeina kokonaisuuksina. Esitykset, myyntipisteet ja monipuolinen ruokatarjonta yhdistävät kuitenkin Erämessut hienoksi kokonaisuudeksi, jossa viihtyvät niin vanhat kuin nuoretkin.

Kesäkuussa sinun kannattaa ottaa suunta Riihihimäelle. Koivikon lavalla tulet kuulemaan esityksiä erilaisista retkeilylajeista, kuten packraftingista  tai bikepackingista. Varuste- ja välinepuolella sukelletaan termospullojen yli satavuotiaaseen historiaan ja ihmetellään vuosia täyttävää legendaarista monitoimityökalua. Lavalla esitellään tuoretta retkeilykirjallisuutta ja tutustutaan vedenkestäviin karttoihin. Tulemme kuulemaan Peltsin kovan vuoden  uusimmat käänteet ja pääsemme mukaan erään arktisen retkikunnan henkeäsalpaaviin tunnelmiin. Koivikon lavan opeilla tullaan hyväksi retkeily- ja matkailuvalokuvaajaksi sekä pärjätään pienten lasten kanssa luontoretkellä. Koivikossa jaetaan myös tietoa retkeilyvälineisen huoltamisesta ja tutustutaan louteeseen, ainoaan alkuperäiseen suomalaiseen avotulimajoitteeseen.

Koivikkoon rakentuu myös Retkinikkarin leiri, johon tuon näytille omat retkeilyvälineeni ja esittelen uutta sekä vanhaa retkeilykulttuuria, omista näkökulmistani.

Nyt viimeistään kannattaa laittaa Retkinikkarin facebooksivu seurantaan ja klikata itsensä sekä ystävänsä siellä olevaan tapahtumakutsuun. Seuraamalla pysyt ajan hermolla ja kuulet koko Koivikon monipuolisen tarjonnan yksityiskohdat ensimmäisten joukossa.

 https://www.facebook.com/events/1806214582764313/?ti=icl

 


Retkinikkarin leirissä esitellään retkeilyvälineitä

Retkinikkarin leirissä esitellään retkeilyvälineitä


IMG_1811.JPG

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.